Vaniljekake med pasjonsfrukt og daimkrem

Til rund form 24 cm.
350 g hvetemel

400 g sukker

225 g smør uten salt

2,5 dl helmelk

15 g bakepulver

2 ts vaniljepulver (evt 5 ts vaniljesukker eller 4 ts vaniljeessens)

4 egg

 

Sett ovnen på 175 grader. Smør en 24 cm rundform. Bland sammen mel, bakepulver, 1 liten klype salt og vaniljepulver i en bolle. Sette denne tilsides foreløpig.

 

I en stor bolle visper du sammen sukker og smør til dette er lyst og luftig. Bland inn ett egg av gangen mens du visper godt mellom hvert egg. Bland inn litt og litt av melmiks og melk annenhver gang til du har fått blandet inn alt. Hell røren i formen og på nest nederste rille i 35-50 minutter.

 

Slik ble min kake etter at den var stekt. Kaken ble høy så det er viktig at formen din er høy nok, gjerne 7 cm.

Jeg valgte å fylle kaken med ett lag daimkrem og ett lag pasjonsfruktkrem. Dersom man tåler mandler anbefaler jeg deg at du bytter ut daimsjokoladen med Walters Mandler, det blir ENDA bedre :)

Kok opp 1 pk kremfløte og trekk kjelen av platen. Rør inn en 200g plate daim til all sjokoladen er løst opp. Sett kjølig i minst 3-4 timer, gjerne over natten.

Vask opp kakeformen. Del kaken i 3 deler og legg den nederste delen tilbake i formen. Legg inn små biter av matpapir mellom formen og kaken.


Skjær opp 2 pasjonsfrukt og bland de med litt pasjonsfruktsirup/pasjonsfruktpuré. Hell dette over kakebunnen.

 

Lag pasjonsfruktfromage på følgende måte (oppskrift fra Passion4Baking):

  • 2 dl kokende vann
  • 1 pk fruktgele ( annanas, sitron, appelsin)
  • 2,5 dl fløte
  • 5 stk pasjonsfrukter
  • 0,5dl pasjonsfruktpure
  • 1 pk romtemperert kremost ananas fra Tine
  • 2 ss sukker 

 

Bland vann og gelépulver og rør til dette er oppløst. La avkjøles til det begynner å stivne men fortsatt er litt flytende. Pisk kremfløte og sukker til det er en myk krem. Tilsett innmaten fra pasjonsfruktene og pasjonsfruktpuréen. Pisk litt til. Tilsett deretter kremosten og visp et par minutter. Hell fromagen over kakebunnen.

(Pasjonsfruktpuré fra Monin fant jeg på Meny. Finner du ikke dette kan du benytet pasjonsfruktsirup. Finner du ikke dette heller går det helt fint uten)


Legg på den midterste kakebunnen og pisk den avkjølte sjokolade-og fløteblandingen til du har fått en luftig krem. Smør denne forsiktig utover kakebunnen.

Legg på toppen av kaken og sett denne i kjøleskap i et par timer. Da vil den se slik ut når du tar den ut av formen:

Pynt etter ønske. Jeg valgte å lage en enkel sjokoladekrem til å smøre utenpå kaken, og pynte med friske bær og marsipan. Denne kaken ble herlig høy, ca 10 cm :D Og veeeeeldig god. Fromagen gjorde kaken frisk samtidig som daimkremen var søt. Anbefales!