Trekke en kake

Har du prøvd å legge marsipantrekk på en kake men ikke helt fått det til? Her har jeg laget en beskrivelse på hvordan jeg går frem når jeg skal lage en marsipankake. Dersom noe er uklart så send meg en e-post så skal jeg svare så godt jeg kan :) Teknikken er den samme uansett hvilken type bunn, fyll eller trekk du benytter.

 

 1. Del et sukkerbrød i 3 like høye deler. Det kan være lurt å bake sukkerbrødet dagen før slik at det ikke ryr så mye. Det kan godt være halvfrossent. Dynk hver del godt med melk. Stryk utover et tyng lag med syltetøy. ¨

 

 

 

 

 

2. Legg på et tykt lag med fløtekrem. Jeg har i tillegg valgt å legge jordbær oppå kremen. Pass på slik at du ikke får krem helt ut på kanten men stopp ca 1 cm innenfor.

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Legg på den andre delen av kaken. Legg på et lag med vaniljekrem. Jeg har blandet vaniljekrem med fløtekrem for å få en litt bedre konsistens. Jeg blandet også inn litt vaniljeessens i fløtekremen før jeg blandet den med vaniljekremen, dette for å få en litt tydligere vaniljesmak. Når du smører utover kremen er det viktig at du passer på at toppen av kaken nå er helt vannrett, bøy deg ned og se at toppen av kremen er helt flat, jevn og fin. Unngå å smøre kremen helt ut til kanten.

 

VIKTIG: sett nå kaken kjølig i 2-3 timer slik at den får sette seg og blir mer stabil når du skal trekke den.

 

 

4. Legg på toppen av kaken og smør på et tynt lag med fløtekrem. Det er viktig at du ikke benytter sukker i dennne kremen som skal være utenpå kaken, da dette kan føre til at marsipanen lettere begynner å svette. Bruk så lite krem du klarer, men sørg for at det blir et jevnt lag rundt kaken. Unngå krem på den nederste cm'eren av kaken. Hvis kaken din ikke er helt jevn men litt ruglete vil du få et penere resultat hvis du lager en smørkrem eller amerikansk smørkrem og smører opp kaken med dette istedenfor fløtekrem.  

 

 

 

 

 5. Kjevle et tynt og jevnt lag med marsipan. IKKE bruk melis når du kjevler. Det holder å smøre et tynt lag med matfett på bordplaten. Kjevle en leiv som er mye større enn kaken, legg denne midt oppe på kaken.

 

 

 

 

 

6. Invester i en smoother. Dette får du kjøpt på bl.a. Traktøren. Stryk denne godt over toppen på kaken.

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Mens du med den ene hånden strekker i marsipanen ut fra kaken, bruker du den andre hånden til å klemme marsipanen inntil kaken. Begynn med å gjøre dette rundt hele kaken, konsentrer deg om den øverste cm'eren først. Deretter tar du neste cm nedover kaken. Press marsipanen inntil kaken mens du med den andre hånden strekker marsipanen ned og ut fra kaken. Fortsett helt til du når bunnen av kaken.

 

8. Skjær av overflødig marsipan. Skjer helt inntil kaken.

 

 

 

 

 

 

 

Deretter er det bare å pynte ivei, slik ble resultatet denne gangen:)