Fransk Sjokoladekake

 

Her er oppskrift på en aldeles nydelig fransk sjokoladekake. Inspirasjon til kaken fant jeg fra en oppskrift på Passion4Baking og en oppskrift fra en ostekake fra Annen Etasje i Oslo. Kombinasjonen ble helt smashing!

Kaken består av en søt kjeksbunn med valnøtter og havrekjeks, toppet av en massiv sjokoladekake og pyntet med friske norske jordbær. Deiiilig! Her følger oppskrift og fremgangsmåte:

 

Kjeksbunn:
Litt over en halv pakke med Digestive havrekjeks
100 g valnøtter
130 gmeierismør

Sjokoladekaken:

250 g mørk sjokolade, så mørk som mulig. Minst 50% kakao
225 g usaltet smør
1 dl sukker
2 ss sitronsaft
revet skall av 1/2 sitron
5 egg
1 liten ts vaniljepulver
3 ss mel

 

Knus kjeksene godt, men la det være igjen noen litt større biter. Bland dette med grovhakkede valnøtter. Bland så sammen med smeltet smør og press dette godt sammen i en 22 cm form som på forhånd er kledd med bakepapir. Bruk en lukket form uten åpning.

Smelt sjokolade og smør i en stor skål i vannbad:

Rør så inn sukkeret:

Pisk sammen eggene godt og rør disse inn i sjokoladeblandingen:

Tilsett sitronsaft, sitronskall, vanilje og mel i sjokoladeblandingen og rør godt til du har en jevn og fin røre.

Mel:

Dette vaniljepulveret selges i vanlige matbutikker i Sverige, den lille boksen er kjempedrøy! Har du ikke vaniljepulver kan du benytte vaniljeekstrakt som de har bl.a. hos Meny.
'
Sjokoladerøren:


Hell sjokoladerøren over kjeksbunnen:


Sett kaken din i en større kakeform, evt en langpanne. Hell i KOKENDE vann i den ytterste formen til det står minst like høyt som sjokoladen i formen.


Stek midt i stekeovnen i ca 30 minutter på 180 grader. Avkjøl i kjøleskap til neste dag. Pynt med ferske jordbær og et lite dryss melis. Smaker himmelsk!