.

 

 

 

 

 

 

Browniekake med hvit sjokolademousse og bringebærmousse

 

Til rund form 24 cm.

Browniesbunn
2 egg
225 g sukker
150 g smør
100 g mørk sjokolade
100 g Walters Mandler-sjokolade
85 g hvetemel
1 ss kakao
1 ts bakepulver

 

Lag eggedosis av romtempererte egg, visp i ca 10 minutter. Smelt smøret, ta kjelen av platen og tilsett all sjokoladen brukket opp i småbiter. Rør til all sjokoladen er smeltet. Bland med eggedosisen og sikt inn hvetemel, bakepulver og kakao.

Stek i en 24 cm form på 175 grader i ca 35 min.

 

Når bunnen er avkjølt kler du innsiden av formen med bakepapir/matpapir og legger bunnen tilbake i formen. Sørg for at bakepapiret går litt over kanten på formen.

 

Hvit sjokolademousse
75 g hvit sjokolade
1 dl kremfløte
0,5 dl kesam
Brekk opp sjokoladen og smelt den i vannbad. Visp fløten til bløt krem. Bland kesam i kremen og rør kremblandingen i den smeltede sjokoladen. Hell dette over browniesbunnen i kakeformen. (Jeg benytter ferdig sjokolademousse fra Callebaut fordi den er minst like god som hjemmelaget. Denne er vanskelig å få tak i, men får du tak i den kan du med hell benytte den.)

 

Bringebærmousse
90 g sukker
400 g bringebær (kan være frosne men da må de tines før du bruker de)
4 gelatinplater
4 1/2 dl fløteKjør bringebærene med sukkeret i en hurtigmikser. Gni blandingen gjennom en sikt slik at frøene blir fjernet.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.
Varm opp 1/3 av bringebærpureen i en liten kasserolle.
Klem vannet godt ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme bringebærpureen til de oppløses. Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn resten av den kalde bringebærpureen.
Hell alt over i en bolle. Vend inn myk pisket krem, litt etter litt, og hell denne over sjokolademoussen..

Sett kaken kaldt.

 

Kaken kan serveres slik den er eller du kan velge å dekorere den slik jeg gjorde.

 

Smelt hvit sjokolade på svak varme i microbølgeovnen. Rør til den er helt jevn og bre den tynt utover et bakepapir.

Smelt litt mer hvit sjokolade i microbølgeovnen og bland inn godt med blåfarge til du får en fin farge. Fyll sjokoladen i en pose og klipp et lite hull i enden:

Lag et mønster på den hvite sjokoladen med det blå. Jeg valgte å skrive inn litt 17-tall ifm 17.mai. Man kan også benytte litt rød sjokolade dersom man ønsker både blått og rødt mønster. Sett sjokoladen kjølig så den stivner.

I mellomtiden legger du tett i tett med halve bringebær oppå den stivnede bringebærmoussen. Lag gelé etter anvisning på pakken, men benytt kun halvparten med vannmengden. Når geléen er nesten stivnet heller du den over bringebærene på kaken.

Til slutt skjærer du ut stykker i ulik høyde og bredde av den hvite sjokoladen, og plasser disse rundt hele kanten av kaken:

Jeg valgte å toppe med noen blomster jeg hadde laget tidligere.